Tomatin 2006 17y Sherry Edition Pedro Ximénez

De Tomatin 2006 17 jaar Sherry – The Pedro Ximénez Edition is een ware viering van het huwelijk tussen een Schotse single malt van hoge kwaliteit en de betoverende invloed van Pedro Ximénez sherryvaten.
Gerijpt gedurende 17 jaar, waarvan de laatste 8 jaar in Palo Cortado sherryvaten, biedt deze whisky een rijke en diepe zintuiglijke ervaring.
Gecreëerd als onderdeel van de Sherry-collectie van Tomatin, vangt deze editie de zoete en fruitige essentie van de beste Spaanse sherry's.

PROEFNOTITIES:

NEUS: De neus opent met een onweerstaanbare zoetheid, met genereuze aroma's van sticky toffee pudding en versgemalen espresso. Deze verleidelijke tonen worden subtiel in balans gebracht door kruidige en fruitige accenten, die uitnodigen tot een langdurige degustatie.

SMAAK: In de mond onthult deze whisky een verbazingwekkende complexiteit. Levendige tonen van lemon curd en gouden stroop mengen zich harmonieus met diepere smaken van dadels, gedroogde vijgen en muscovadosuiker. Deze combinatie creëert een perfecte balans tussen frisse zuurheid en rijke, kruidige zoetheid.

AFDRONK: De afdronk is lang, warm en aanhoudend. Hints van rum, rozijnen en pure chocolade verweven zich, waardoor een blijvende herinnering aan rijkdom en warmte achterblijft.

MH3680

Datasheet

Land
Schotland
Age
17Y
Volume
0.7
Merk
Tomatin
Alcoholgraad
46°

Specifieke referenties

chat Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.