

Foursquare Sixty Six 12 Y is een uitzonderlijke rum vervaardigd door de prestigieuze familie Seale, meesterdistilleerders van Barbados sinds vijf generaties.
Deze rum symboliseert de onafhankelijkheid van het eiland en eert 1966 met een fles versierd met het wapenschild en het nationale motto "Trots en Industrie."
Gedistilleerd bij de Foursquare Rum Distillery, is deze rum een levendig eerbetoon aan het unieke terroir van Barbados, waar de passaatwinden en het milde klimaat een uitzonderlijke rijping bevorderen.
PROEFNOTITIES:
NEUS: Houtachtig, geroosterd, het roosteren laat wat kruiden achter die zich verspreiden en rond worden. Een geroosterde kant die de toon aangeeft, noten, gekarameliseerde walnoten en cashewnoten. Met een beetje rust vindt men tonen van tabak, vanille, kokos en sinaasappelschil.
SMAAK: Gebalanceerd, noch zoet noch droog, geroosterde sensaties, met een houtachtige noot die de smaakpapillen grijpt om zijn noten en kruiden te verspreiden. Peper onderhoudt de hitte en de textuur blijft erg licht.
AFDRONK: Licht, met goed geroosterd hout en een vleugje zoethoutmelasse.
Datasheet
Specifieke referenties
Etsu is in Hokkaido uitgewerkt volgens een geheim Aziatisch recept met verschillende Aziatische plantaardige ingre-diënten (bessen, paprika’s, thee en verse citrus van de Japanse eilanden) inclusief gele ‘yuzu’ die de gin domineert.
Laat u meeslepen door de kenmerkende en betoverende geur van zongerijpte zwarte bes samen met handgeplukte Italiaanse jeneverbes, kruiden uit Piemonte en een lichte toets van munt.
Saigon Baigur is de eerste premium droge gin die wordt gedistilleerd in Ho Chi Minhstad.
Don Papa Gayuma, wat “liefdesdrankje” betekent in het Tagalog, is een unieke cuvée die hulde brengt aan de tradities van de sjamanen van het eiland Negros, Filipijnen. Deze super-premium rum, zorgvuldig vervaardigd, combineert ambachtelijke expertise met een rijke geschiedenis van rituelen en legendes. Deze rum is het resultaat van een uitzonderlijk rijpings- en afwerkingsproces. Gerijpt gedurende 3 jaar in Amerikaans eiken ex-Bourbon vaten, vervolgens 6 maanden verfijnd in Rioja-vaten die op hoge temperatuur zijn geroosterd en nog eens 3 maanden in intens verkoolde Islay-whisky eiken vaten, onthult deze rum een complexiteit die verrast en verleidt. Met zijn rokerige tonen (een primeur in het Don Papa-universum) en zijn rijke, weelderige bouquet nodigt hij veeleisende fijnproever...
Een toevoeging aan het Finlaggan-assortiment uit 2015, genaamd Eilean Mor (degenen onder u die de geografie van Islay kennen, zullen die naam kennen). Deze uitdrukking is gebotteld op een iets hogere sterkte dan andere Finlaggan-releases (uiteraard exclusief de Cask Strength). De whisky komt van een geheime distilleerderij op Islay - Het is een goed bewaard geheim welke...
Promotie ook geldig op (mix mogelijk)