Speyburn Bourbon Cask

De Speyburn Bourbon Cask is een ware uitnodiging om de essentie van de Speyburn-distilleerderij te ontdekken.
Deze delicate single malt, die uitsluitend gerijpt is in bourbonvaten, belichaamt de finesse en frisheid van de Speyside-whisky's.
Met een aromatisch profiel dat op wonderbaarlijke wijze fruitige en zoete tonen combineert, is het een uitstekende toegangspoort tot het hoofdaanbod van de distilleerderij.
Zijn bijzonderheid ligt in zijn inzet voor duurzaamheid, aangezien het de enige whisky in de geschiedenis van de distilleerderij is die zonder buitenverpakking wordt verkocht.
Deze keuze onderstreept Speyburn's inspanning om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen, terwijl het een hoogwaardige whisky biedt die trouw blijft aan zijn oorsprong.

PROEFNOTITIES:

NEUS: Het geurboeket is levendig en boeiend. Het opent met aroma's van groene appel, versterkt door een delicate zoetheid van gouden honing. Verse citroenschil voegt een vleugje levendigheid toe, terwijl subtiele vanille op de achtergrond ontvouwt, wat doet denken aan het hout van de bourbonvaten.

SMAAK: De binnenkomst in de mond is zeer verfijnd, met een perfecte balans tussen zoetheid en complexiteit. Honing en vanille domineren, vergezeld van lichte tonen van bruine suiker die doen denken aan smeltende karamel. De delicate kruiden intensiveren naarmate de proeverij vordert, waardoor het profiel wordt verrijkt met zachte roomnuances, wat zorgt voor rondheid en zachtheid in het geheel.

AFDRONK: De afdronk is lang en ongelooflijk zacht, met een blijvende herinnering aan vanille en lichte kruiden, wat getuigt van de kwaliteit van zijn rijping in bourbonvaten.

MH3683

Datasheet

Land
Schotland
Volume
0.7
Merk
Speyburn
Alcoholgraad
40°

Specifieke referenties

chat Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.