Brockmans Original is een B Corp-gecertificeerde super-premium gin, vervaardigd met een "keurig onfatsoenlijke" mix van traditionele London Dry-botanicals en donkere bessen, die samen worden gemacereerd en gedistilleerd. Het disruptieve recept van Brockmans Original belichaamt de innovatieve geest van zijn oprichter, Neil Everitt.
KLEUR : Helder
NEUS : Levendige bessen en citrus
SMAAK : Blauwe bessen, jeneverbes en zachte anijstonen.
AFDRONK : Korte afdronk, met zoethoutwortel en kruiden.
Datasheet
Specifieke referenties
Een volle whisky, gerijpt op Oloroso-vaten, wat hem een warme en zoete sherrysmaak geeft.
De Unieke Assemblage is een uitzonderlijke jubileumcuvée die de rijke geschiedenis en traditie van Maison Darroze viert. Deze cuvée is een eerbetoon aan de verschillende opmerkelijke jaren van het familiehuis, en verenigt armagnacs uit verschillende tijdperken om een symfonie van aroma's en smaken te creëren. Elk geselecteerd jaar draagt zijn eigen unieke bijdrage bij, resulterend in een armagnac met een ongeëvenaarde complexiteit en diepte.
Barrik rum is een frisse, expressieve rum met een assertief, fijn houtachtig karakter dat deze rum onderscheid van de rest.
Coloma 8 Jaar is een uitzonderlijke Colombiaanse rum, geworteld in de Spaanse traditie. In kolommen gedistilleerd uit twee soorten suikerriet, rijpt hij 8 jaar in Amerikaanse eikenhouten vaten voordat hij wordt verfijnd in voormalige koffielikeurvaten. Deze unieke afwerking geeft het rijke en complexe tonen, die perfect harmoniëren met het verfijnde aromatische profiel. Deze rum wordt vervaardigd onder toezicht van twee vrouwelijke keldermeesters, Sandra Reategui en Judith Ramirez, die bij elke productiestap op precisie toezien.
De Meikle Tòir – The Chinquapin One is een geturfde single malt, zorgvuldig vervaardigd en gerijpt in nieuwe Chinquapin eikenhouten vaten afkomstig uit de Noordelijke Ozarks, VS. Deze whisky biedt tonen van zachte kruiden en geroosterde noten, harmonieus gecombineerd met een zachtere rokerige turfsmaak, afkomstig van het vastelandsturf van St. Fergus. Met een verlengde fermentatie van 160 uur en een rookprofiel gemeten op 35 PPM, onthult deze single malt een complexiteit die perfect samengaat met rijping in nieuwe eikenhouten vaten.
Gerijpt in sherryvaten gedurende meer dan 3 jaar. De neus onthult tonen van rijp fruit en chocolade. Het gehemelte weerspiegelt de neus met extra tonen van citrus en citroengras. Zoetheid en zuurgraad zijn elegant in balans. De lichte afdronk doet denken aan het zuivere bronwater van Tottori dat tijdens de distillatie wordt gebruikt. .