Datasheet
Specifieke referenties
Een zeer lange rijping in Amerikaanse witte eiken vaten geeft deze uitzonderlijke rum een Creoolse smaak en een kruidig aromatisch palet.
Etsu is een van de eerste Japanse gins op de markt. Etsu betekent "PLEZIER" in het Japans. Deze gin werd ontwikkeld door de Asahikawa-distilleerderij in Hokkaido, volgens het verhaal van een eeuwenoud Aziatisch recept dat verschillende kruiden, specerijen en citrusvruchten vereist, waarvan sommige alleen in Azië te vinden zijn (bessen, pepers, citrusvruchten…). De bijzonderheid van Etsu gin zit in de blijvende aanwezigheid van sinaasappelschillen en yuzu, die gele citrusvrucht die erg populair is in Azië.
Don Papa Gayuma, wat “liefdesdrankje” betekent in het Tagalog, is een unieke cuvée die hulde brengt aan de tradities van de sjamanen van het eiland Negros, Filipijnen. Deze super-premium rum, zorgvuldig vervaardigd, combineert ambachtelijke expertise met een rijke geschiedenis van rituelen en legendes. Deze rum is het resultaat van een uitzonderlijk rijpings- en afwerkingsproces. Gerijpt gedurende 3 jaar in Amerikaans eiken ex-Bourbon vaten, vervolgens 6 maanden verfijnd in Rioja-vaten die op hoge temperatuur zijn geroosterd en nog eens 3 maanden in intens verkoolde Islay-whisky eiken vaten, onthult deze rum een complexiteit die verrast en verleidt. Met zijn rokerige tonen (een primeur in het Don Papa-universum) en zijn rijke, weelderige bouquet nodigt hij veeleisende fijnproever...
Finlaggan Old Reserve is een geturfde single malt whisky afkomstig van een niet nader genoemde Islay-distilleerderij. Gebotteld door Vintage Malt, is het een whisky met zilte en rokerige tonen.
Don Papa Rum is de geest van Sugarlandia. Het is een hoogwaardige, gerijpte rum afkomstig uit de Filipijnen. Hij wordt geproduceerd aan de vruchtbare uitlopers van de berg Kanlaon, waar het fijnste suikerriet wordt geperst om een rijke en zoete melasse te verkrijgen. Don Papa is een eerbetoon aan Papa Isio, de charismatische leider van het eiland Negros in de Filipijnen. Zijn legende droeg bij aan de onafhankelijkheid van het eiland tijdens de revolutie van de jaren 1890. Het personage Don Papa is geïnspireerd op Papa Isio, hoewel het niet om dezelfde persoon gaat. Don Papa belichaamt eerder de geest van Sugarlandia.
De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap wordt meteen uitgegist tot cider die wordt gedistilleerd. De dubbele distillatie vindt 6 maanden na de gisting plaats. De eerste distillatie geeft de "petite eau" van 30% van het volume en het is de tweede distillatie, die van de "petite eau" die de Calvados oplevert.
Rijping: Minimaal twee jaar. In geroosterde eiken vaten van 400 liter, waarvan 50% nieuw.