

Rum & Cane Spanish Carribean XO is een blend van twee traditionele Spaanse melasse rums, de ene geproduceerd in Cuba en de andere in de Dominicaanse Republiek. Deze rum heeft ten minste 6 jaar gerijpt in Amerikaanse eiken vaten die voorheen bourbon bevatten.
PROEFNOTITIES:
NEUS: De eerste neus onthult verfijnde tonen van tropisch fruit en karamel, gevolgd door subtiele hints van vanille en sinaasappel. Op de achtergrond completeren rijke aroma's van zwarte melasse dit luxueuze geurpalet.
SMAAK: De aanval is zacht en omhullend, waarbij geleidelijk intense smaken van druif, zoethout en tropisch fruit worden onthuld. Een toename van specerijen, zoals kaneel, is voelbaar en brengt extra complexiteit. Citrusvruchten, zoals kumquat, voegen een vleugje frisheid en een lichte bitterheid toe die de zoete smaken perfect in balans brengt.
FINISH: De afdronk is lang en aanhoudend, met herinneringen aan buskruit, olijf en alcohol. De laatste tonen zijn rijk en complex, met accenten van boter, koffie en melasse, wat een harmonieuze en gedenkwaardige afsluiting markeert.
Datasheet
Specifieke referenties
Een van onze paradepaardjes voor de eindejaarsfeesten, "Boule de Neige" (sneeuwbal) combineert gulzigheid, originaliteit en een onvergelijkbaar visueel effect. Een van onze favorieten die uw gasten in verrukking zal brengen! Dit recept is gemaakt met rijpe vruchten, zorgvuldig geselecteerde specerijen en AOC Martinique landbouwrum, voor een proefervaring rijk aan smaken.
Gouden kleur met amberkleurige accenten.
Bij de eerste kennismaking zijn er houtachtige vanilletonen.
Het evolueert naar geuren van vers fruit, witte bloesem en honing.
De mond onthult veel soepelheid en verwennerij met fruitige en vanille smaken.
De naam "Cinabrio" werd geïnspireerd door de rode kleur, die door de oude Maya's werd gemaakt met het mineraal Cinabrio (cinnaber). Rood was het symbool van Kinich Ahau, de Mayagod van de zon. Een 12 jaar oude rum uit El Paisnal, El Salvador, gerijpt in Amerikaanse ex-Bourbon eiken vaten, met een sterkte van 40% Alc./Vol. in een fles van 70 cl.
De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap fermenteert volledig om de cider te distilleren. De dubbele distillatie vindt plaats zes maanden na het gistingsproces van de cider. De eerste distillatie van de cider geeft de petite eau van 30% vol. en het is de tweede distillatie, die van de petite eau, die de Calvados oplevert.
Rijping: minimaal zes jaar. In 400 liter geroosterde eiken vaten, waarvan 25% nieuw.
Oude rum gerijpt in Amerikaanse en Franse eikenhouten vaten gedurende 3 tot 6 jaar.
Te genieten puur, met of zonder ijs, in een "ti-punch vieux" of als een longdrink.