Rum & Cane Spanish Caribbean Rum
Rum & Cane Spanish Carribean XO is een blend van twee traditionele Spaanse melasse rums, de ene geproduceerd in Cuba en de andere in de Dominicaanse Republiek. Deze rum heeft ten minste 6 jaar gerijpt in Amerikaanse eiken vaten die voorheen bourbon bevatten.
PROEFNOTITIES:
NEUS: De eerste neus onthult verfijnde tonen van tropisch fruit en karamel, gevolgd door subtiele hints van vanille en sinaasappel. Op de achtergrond completeren rijke aroma's van zwarte melasse dit luxueuze geurpalet.
SMAAK: De aanval is zacht en omhullend, waarbij geleidelijk intense smaken van druif, zoethout en tropisch fruit worden onthuld. Een toename van specerijen, zoals kaneel, is voelbaar en brengt extra complexiteit. Citrusvruchten, zoals kumquat, voegen een vleugje frisheid en een lichte bitterheid toe die de zoete smaken perfect in balans brengt.
FINISH: De afdronk is lang en aanhoudend, met herinneringen aan buskruit, olijf en alcohol. De laatste tonen zijn rijk en complex, met accenten van boter, koffie en melasse, wat een harmonieuze en gedenkwaardige afsluiting markeert.
Datasheet
- Land
- Andere
- Volume
- 0.7
- Merk
- Rum&Cane
- Alcoholgraad
- 43°
Specifieke referenties
Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...
Dupont Calvados Hors d'Age
De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap fermenteert volledig om de cider te distilleren. De dubbele distillatie vindt plaats zes maanden na het gistingsproces van de cider. De eerste distillatie van de cider geeft de petite eau van 30% vol. en het is de tweede distillatie, die van de petite eau, die de Calvados oplevert.
Rijping: minimaal zes jaar. In 400 liter geroosterde eiken vaten, waarvan 25% nieuw.
Botran Rare Vintage French Wine Cask
De Botran Rare Vintage 'French Wine Cask' is een echt kunstwerk in de wereld van rum.
Geboren uit het subtiele huwelijk tussen traditie en innovatie, valt deze rum op door een dynamisch rijpingsproces dat uniek is voor de Solera-methode, waarbij rum van 8 tot 25 jaar samenkomt om een unieke proefervaring te bieden.
Deze kostbare Guatemalteekse nectar rijpte eerst in Amerikaanse bourbonvaten, om vervolgens te worden verfijnd in Franse wijnvaten, wat het een rijk en complex aromatisch palet geeft.
Compagnie des Indes Blend Latino 5 Y
Compagnie des Indes Latino is een blend van hoofdzakelijk "Spaanse" rums (60% komt uit Guatemala), maar niet alleen, want een deel van de rum waaruit hij is samengesteld komt uit Guyana (Engelse invloed).
Het Spaanse type brengt de gulzigheid, terwijl de Engelse invloed een vleugje frisheid brengt.
5 jaar rijping in nieuwe vaten (bourbon) hebben ervoor gezorgd dat deze rum zijn rondheid en een rijk palet aan aroma's heeft verkregen.
De rum is gebotteld zonder koude filtratie.
El Dorado 12 Y
El Dorado 12 is een blend van speciaal geselecteerde, gerijpte rums. De jongste rum in de blend is minstens 12 jaar oud, het is een combinatie van de Enmore and Diamond Coffey stills and de Port Mourant double wooden pot still, ze werden in een perfecte balans samengebracht en rijpten in ex-bourbon eiken vaten.