De rum wordt gerijpt volgens het solera-proces dat vaak wordt gebruikt voor sterke dranken. Daarbij worden vaten met oudere distillaten aangevuld en vermengd met jongere distillaten uit andere vaten, terwijl het “angel’s share” zijn deel opeist. Vervolgens worden de geblende rums opnieuw gedurende minstens 6 maanden gerijpt in Single Malt Scotch Whisky eiken vaten. Daarna wordt de rum gebotteld. “Rum Cañero Finished Malt Scotch Whisky” werd persoonlijk gecreëerd door de grote RUM MASTER JUAN ALBERTO ALVAREZ, een professional met een enorme ervaring in de kunst van rum, ontwikkeld binnen zeer gerenommeerde distilleerderijen in de hele Caraïben.
PROEFNOTITIES
KLEUR : Vloeistof met een goudkoperen kleur, laat het licht door met een opmerkelijke schittering en glinsteringen in de ribete-kelk.
NEUS: Zuiver aroma van rijping op eikenhout, aromatische tonen van geroosterde mout, correcte balans tussen de componenten, aromatisch suikerriet en gemoute gerst, zeer goed gerijpt.
SMAAK: Licht zoet, evenwichtig en zacht, de mout heeft een duidelijke rijping ondergaan en is mooi geëvolueerd. Het hout is goed geïntegreerd met de branding van de mout en het suikerrietdistillaat. Men neemt tonen waar van vanille, zoete amandelen en rozijnen.
Datasheet
Specifieke referenties
La Fée Blanche Absinthe Supérieure is een uitzonderlijk voorbeeld van klassieke witte absint, gedistilleerd in Frankrijk met 100% natuurlijke ingrediënten.
Deze verfijnde spirit is een eerbetoon aan de traditionele methoden die vóór het verbod van 1915 werden gebruikt.
Deze absint valt op door zijn kristalheldere zuiverheid, delicate aromatische profiel en minutieuze samenstelling op basis van drie soorten alsem: Grande Absinthe (Artemisia absinthium), Petite Absinthe (Artemisia pontica) en Génépi (Genepi Artemisia).
Ze spreekt zowel absintliefhebbers als mixologen aan die op zoek zijn naar complexiteit en verfijning in hun creaties.
Rhum CAÑERO Cognac Finish is het resultaat van een meesterlijke formule waarbij spirits zijn betrokken die meer dan 10 jaar in het Caribisch gebied in Bourbon-vaten hebben gerijpt, gecombineerd met basisrums met minstens 7 jaar rijping en andere spirits uit onze kelder. Ze worden allemaal samen gerijpt in Franse eiken vaten die eerder Cognac hebben bevat. Een harmonieuze en ongewone blend, die zeker de meest veeleisende fijnproevers zal bekoren. De Cognac Rhum CAÑERO is persoonlijk gecreëerd door de grote RUMMEESTER JUAN ALBERTO ALVAREZ, een professional met uitgebreide ervaring in de kunst van rum, ontwikkeld in gerenommeerde distilleerderijen in het hele Caribisch gebied.
Liora belichaamt de delicate balans tussen de intensiteit van de New Oak en de
zoetheid van de Bourbon vaten," zei Master Distiller, Dr. Nick Savage, in een voorbereide verklaring.
Neus Sappige vers gesneden appels samen met
geroosterde karamel en florale tonen
Smaak Gekarameliseerde toffee appels samen met
gepeperde kruiden en vers gesneden eiken...
De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap wordt meteen uitgegist tot cider die wordt gedistilleerd. De dubbele distillatie vindt 6 maanden na de gisting plaats. De eerste distillatie geeft de "petite eau" van 30% van het volume en het is de tweede distillatie, die van de "petite eau" die de Calvados oplevert.
Rijping: Minimaal twee jaar. In geroosterde eiken vaten van 400 liter, waarvan 50% nieuw.
In Cu Bocan vermengt een lichte rook zich met rijke citrusvruchten en exotische specerijen. Subtiel geturfd, verrassend zacht, opent het de deur naar de wereld van licht geturfde whisky. ~ Prijs: Winnaar van de 2023 San Francisco World Spirit Competition (Dubbele Gouden Medaille).
Vaten
Bourbon
Oloroso Sherry
Noord-Amerikaans virgin eikenhout
Don Papa is een uitzonderlijke rum die de levendige geest van het eiland Negros Occidental in de Filippijnen, de bakermat van suikerriet, belichaamt.
Deze elegante limited edition doos bevat een 70cl fles Don Papa Rum en een aantrekkelijke shaker, perfect voor mix liefhebbers die unieke cocktails willen maken terwijl ze de rijkdom van deze top rum ontdekken.
Sérum Mamie is een intense, zachte mix van donkere Panamese rum gerijpt met cacao, vanille en karamel.