Canero Malt Whisky Finish

De rum wordt gerijpt volgens het solera-proces dat vaak wordt gebruikt voor sterke dranken. Daarbij worden vaten met oudere distillaten aangevuld en vermengd met jongere distillaten uit andere vaten, terwijl het “angel’s share” zijn deel opeist. Vervolgens worden de geblende rums opnieuw gedurende minstens 6 maanden gerijpt in Single Malt Scotch Whisky eiken vaten. Daarna wordt de rum gebotteld. “Rum Cañero Finished Malt Scotch Whisky” werd persoonlijk gecreëerd door de grote RUM MASTER JUAN ALBERTO ALVAREZ, een professional met een enorme ervaring in de kunst van rum, ontwikkeld binnen zeer gerenommeerde distilleerderijen in de hele Caraïben.

PROEFNOTITIES

KLEUR : Vloeistof met een goudkoperen kleur, laat het licht door met een opmerkelijke schittering en glinsteringen in de ribete-kelk.

NEUS: Zuiver aroma van rijping op eikenhout, aromatische tonen van geroosterde mout, correcte balans tussen de componenten, aromatisch suikerriet en gemoute gerst, zeer goed gerijpt.

SMAAK: Licht zoet, evenwichtig en zacht, de mout heeft een duidelijke rijping ondergaan en is mooi geëvolueerd. Het hout is goed geïntegreerd met de branding van de mout en het suikerrietdistillaat. Men neemt tonen waar van vanille, zoete amandelen en rozijnen.

RHUM267

Datasheet

Land
Dominicaanse republiek
Volume
0.7
Merk
Canero
Alcoholgraad
43°

Specifieke referenties

Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.