

Aroma's van panettone en geconfijte limoen domineren, hoewel smaken van witte chocolade, citroentruffels en hazelnoot perfect in balans zijn in de mond. Zoete citrus komt terug in de afdronk met bloedsinaasappel vergezeld van hints van geroosterd eikenhout.
SMAAKNOTITIES
NEUS Panettone en geconfijte citroenen
SMAAK Witte chocolade, citroen en hazelnoottruffels
FINISH Zoete citrusvruchten en bloedsinaasappel met hints van geroosterd eikenhout
Datasheet
Specifieke referenties
Elk batch streeft ernaar de vorige te overtreffen, en batch 10 is een waar toonbeeld van de kunst en het vakmanschap achter elke druppel van ons vloeibare goud. Om ons klassieke Sherry-profiel te verkrijgen, selecteerde Billy met de hand Pedro Ximénez- en Oloroso-vaten om te combineren met spirit die rijpt in rodewijnvaten en medium getoast/medium verkoold nieuw Amerikaans eikenhout. Het resultaat is een mooi gebalanceerde en complexe malt, met uitgesproken tonen van donker fruit en lagen van zachte, warme kruiden.
De Tomatin 2014 10Y Sherry Edition Manzanilla is een single malt uit de prestigieuze serie "The Sherry Collection".
Deze gelimiteerde editie brengt een eerbetoon aan de moderne cultuur van sherry, vooral door de onderscheidende invloed van Manzanilla-vaten.
Gedistilleerd in 2014 en 10 jaar gerijpt, belichaamt deze whisky de essentie van rijping in sherryvaten, met een laatste afwerking van 2 jaar in Manzanilla-vaten.
Het resultaat is een rijke en complexe spirit, die de eeuwenoude tradities van Schotse whisky perfect combineert met de delicate en ziltige tonen van versterkte Spaanse wijn.
Met expertise gerijpt in hoogwaardige Pedro Ximénez- en Oloroso-sherryvaten, hebben de vaten rijke en fruitige tonen toegevoegd die zich harmonieus vermengen met wervelingen van turfrook.
Penderyn Portwood, een single malt whisky gemaakt in Wales, dankt zijn naam aan het type vat waarin het wordt gerijpt; exportvaten. Eerder had de whisky meerdere jaren gerijpt in Amerikaans eikenhout. De geselecteerde vaten geven deze whisky rijke fruitige invloeden met duidelijke tonen van port.
PROEFNOTITTIES
NEUS Warme wijn en donkere chocolade
SMAAK Kruidige mede, cranberry en verse citrus in de vorm van grapefruit.
AFDRONK Lichte tannines en gesuikerde amandelen.
Creatie #6 kan in twee woorden worden beschreven: RUM + RAISIN. Onze zesde creatie combineert Pedro Ximénez vaten en Jamaicaanse rumvaten met onze rokerige spirit. rokerige spirit wat resulteert in smaken van geroosterde Jamaica gembercake, Bonfire Toffee, gekruide pruimenjam, Amaretto kersen en Daim bar.