

ABK6 is ervan overtuigd dat het mengen van eaux-de-vie afkomstig van één uitzonderlijk domein Cognac een onmiskenbaar karakter en kracht geeft. Het huis, dat zeer gehecht is aan het terroir, heeft besloten om verschillende Cognacs te produceren op basis van hun oorsprong. De filosofie wordt dan ook samengevat in de uitdrukking " Single Estate Cognac ".Domaines Francis Abecassis is een onafhankelijke producent van Single Estate Cognac, met 370 hectare wijngaarden gelegen op het beste terroir van de Cognac-appellation. Om ABK6 Cognac te creëren, heeft de keldermeester de oudste en meest emblematische "eaux-de-vie" van de domeinen gekozen. Het hele ABK6 gamma is "gourmand" met toetsen van gekonfijte appelvruchten en specerijen. De exclusieve vierkante fles van ABK6 bevestigt de mod...
ABK6 Reserve Artist Collection is een Limited Edition, genummerde flessen van N°1 tot 10000.
In de rijpingskelders van ons familiedomein en in onze distilleerderij stellen wij de werken tentoon van de plaatselijke kunstenaar Julien Drevelle, omringd door eiken vaten die onze kostbare cognacs bevatten. Deze schilderijen leven en evolueren dankzij het aandeel van de engelen en laten onze cognacs harmonieus rijpen.
Deze Cognac ABK6 Reserve Artist Collection, fijn en intens aromatisch, is een testament van wat lange rijping aan cognac oplevert in termen van elegantie en complexiteit.
ABK6 Reserve zit in een unieke fles met een mooie kurktop van beukenhout. Het etiket en de geschenkverpakking belichamen de heldere en harmonieuze kleuren van het schilderij van de kunstenaar.
|DEGUSTATIEKAART|
• Kleur
Briljant en helder amber.
• Neus
Intense aroma's en elegantie die de noten van appels, peren, gekonfijt, lums, kaneel en vanille combineren met delicate houtachtige accenten.
• Mond
Mooi evenwicht tussen rondheid en structuur, kruidige aroma's, vanille en houtachtig, de aanhoudende fruitige noten onthullend.
Datasheet
Specifieke referenties
Koch Arroqueno wordt gemaakt met wilde Arroqueno maguey (Agave Americana). Over het algemeen kan deze agave tot 20 jaar nodig hebben om te rijpen, voordat hij op traditionele wijze in een kuil wordt geroosterd.
Geproduceerd in het hart van de Tottori-regio, in het westen van Japan, is de San-In Blended Whisky een creatie van de Kurayoshi-distilleerderij. Het zachte en soepele karakter is te danken aan het gebruik van zuiver bronwater afkomstig van de berg Daisen, bekend om de kwaliteit van zijn natuurlijke hulpbronnen. Deze lichte en verfrissende Japanse whisky, bekroond met talrijke internationale onderscheidingen, is ideaal voor liefhebbers die op zoek zijn naar nieuwe smaken of voor een eerste kennismaking met de wereld van Japanse whisky's. Met zijn subtiele balans en aromatische verfijning behoort het tot de traditie van Japanse whisky's die ambachtelijke vakmanschap en respect voor de natuur combineren.
John & William Hardie begonnen hun zoektocht om de perfecte Blended Scotch Whisky te creëren in 1880, met enkel de beste en zeldzaamste Schotse malts. In 1888 slaagden ze erin iets te creëren dat superieur werd geacht aan alle andere blends - The Antiquary - en dat enkel beschikbaar was voor een kleine kring van vrienden en familie. Deze zeldzame en gelimiteerde release van slechts 6.000 flessen is een eerbetoon aan de oprichters van The Antiquary - hij is gemaakt van de meest voortreffelijke mout- en graanwhisky's van Schotland, die allemaal meer dan vijftien jaar hebben gerijpt.
El Dorado 12 is een blend van speciaal geselecteerde, gerijpte rums. De jongste rum in de blend is minstens 12 jaar oud, het is een combinatie van de Enmore and Diamond Coffey stills and de Port Mourant double wooden pot still, ze werden in een perfecte balans samengebracht en rijpten in ex-bourbon eiken vaten.
La Fée XS Suisse is een Extra Supérieure absint afkomstig uit de historische geboorteplaats van absint: Couvet, in de Val-de-Travers vallei in Zwitserland. Deze ambachtelijke absint wordt gemaakt volgens eeuwenoude methoden en benadrukt een ongeëvenaard vakmanschap en een diep respect voor de tradities van de 19e eeuw. Gedistilleerd op basis van wijnalcohol en een zorgvuldige selectie van aromatische kruiden, waaronder lokaal geteelde grote absint (Artemisia absinthium), vertegenwoordigt La Fée XS Suisse de essentie van de “La Bleue” absint. Deze drank weerspiegelt zowel het terroir als een traditioneel distillatieproces, met de hand vervaardigd in kleine koperen ketels. De zijdezachte textuur en subtiele smaken van anijs en kruiden zorgen voor een verfijnde zintuiglijke ervaring...