Merlet Fifrelet Sureau Liqueur 70 CL
De Crème de Cassis van Merlet heeft sinds 2015 de status van Geografische Aanduiding, een erkenning van de unieke knowhow die in 30 jaar is ontwikkeld voor de teelt van zwarte bessen en hun verwerking tot likeur. De volledige beheersing van de teelt en oogst van de bessen, hun rijpheid en hun verwerking door de familie Merlet, in combinatie met een hoge concentratie van gemacereerd fruit, zijn de sleutels tot de extreme intensiteit en complexiteit die wordt bereikt.
PROEFNOTITIES:
KLEUR: Een ondoorzichtige kleur met een bijna zwarte paarse tint, die aan het glas blijft hangen.
NEUS: Een extreem krachtige neus van rijpe zwarte bessen. Zeer duidelijke tonen van kruiden, munt, tabak en peper.
SMAAK: Een soepele toets, zeer rijk en stroperig, met een pittige explosie van zwarte bessen, die een heerlijke indruk achterlaat lang na de proeverij.
Datasheet
- Land
- Frankrijk
- Volume
- 0.7
- Merk
- Merlet
- Alcoholgraad
- 18°
Specifieke referenties
Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...
Merlet Lune d'Abricot 70 CL
Lune d’Abricot is de heropleving van een traditionele likeur, Apricot Brandy. De familie Merlet heeft verschillende abrikozenrassen geselecteerd van partnerproducenten in Roussillon, gebruikmakend van hun status en expertise als zwartebessentelers en wijnbouwers, om vruchten op optimale rijpheid te selecteren.
Bladnoch Vinaya
Gerijpt in een unieke combinatie van 1st fill Bourbon en 1st fill Sherryvaten voor tonen van verse appel, zoet bloemengras en hints van chocolade. 'Vinaya', een Sanskrietwoord dat respect en dankbaarheid betekent, is een eerbetoon aan de oorspronkelijke oprichters van de distilleerderij die de weg hebben gelegd, terwijl Bladnoch uitkijkt naar een opwindend nieuw tijdperk van productie en innovatie.
Mezcal San Cosme
San Cosme is een ambachtelijke mezcal, gemaakt van 100% Espadin-agave, geteeld in de pittoreske regio Santiago Matatlán, Oaxaca.
Een authentieke vertegenwoordiger van de Mexicaanse traditie, deze drank vangt de essentie van Mexico in elke slok.
Sinds 2010 heeft San Cosme mezcal-liefhebbers betoverd met zijn unieke smaakprofiel en moderne flesontwerp.
Merlet Crème de Pêche de Vigne 50 CL
De Crème de Pêche de Vigne Merlet wordt gemaakt van deze zeer bijzondere variëteit, die vroeger langs de wijngaarden werd verbouwd, klein van formaat en met rood en wit vruchtvlees.
Glendalough Wild Botanical Gin
Wij verzamelen wilde planten uit de bergen rond de distilleerderij om deze buitengewone gin te maken.
Deze duurzaam geplukte planten gaan vers (niet gedroogd) in de distilleerketel, binnen enkele uren na het plukken. Ze worden zorgvuldig langzaam gedistilleerd om de delicate smaken in kleine batches naar boven te halen.
De snijpunten worden per batch bepaald, op basis van geur en smaak (nooit getimed of geautomatiseerd) alsof elke batch de eerste is, waardoor deze gin op een heel ander smaakniveau komt.
De kennis, ervaring en moeite die in elke fles gaan, is wat het zo speciaal maakt.
Wij zijn er dol op in een G&T gegarneerd met een partje grapefruit en een vers gescheurd takje basilicum. Of probeer het eens in een Tom Collins.