

Hedonist is een moderne likeur, een subtiele en verfijnde mix van Cognac, geïnfuseerde gemberlikeur, met een vleugje vanille.
Met uiterste zorg vervaardigd, in de puurste traditie van Cognac-melanges,
verleidt Hedonist liefhebbers van nieuwe sensaties met zijn krachtige smaak.
Zijn delicate balans onthult eerst de harmonie van Cognac, daarna maakt deze plaats voor de bitterheid van natuurlijke gember, om te eindigen met een zachte vanille-nasmaak.
Datasheet
Specifieke referenties
Een toevoeging aan het Finlaggan-assortiment uit 2015, genaamd Eilean Mor (degenen onder u die de geografie van Islay kennen, zullen die naam kennen). Deze uitdrukking is gebotteld op een iets hogere sterkte dan andere Finlaggan-releases (uiteraard exclusief de Cask Strength). De whisky komt van een geheime distilleerderij op Islay - Het is een goed bewaard geheim welke...
De Crème de Pêche de Vigne Merlet wordt gemaakt van deze zeer bijzondere variëteit, die vroeger langs de wijngaarden werd verbouwd, klein van formaat en met rood en wit vruchtvlees.
Geleid door zijn halve eeuw ervaring heeft meester-distilleerder Billy Walker een filosofie van houtinnovatie toegepast en de beste vaten ter wereld geselecteerd om de spirit naar zijn hoogtepunt te tillen, wat resulteert in een werkelijk uitzonderlijke single malt. Gecreëerd uit een combinatie van Pedro Ximénez- en Oloroso-sherrypuncheons, evenals een kleine hoeveelheid nieuw eiken vaten en rode wijnbarriques, biedt de resulterende bronzen spirit een rijpe sherry-gesofisticeerdheid. De GlenAllachie 8 jaar oud wordt gebotteld op 46%, niet-koud-gefilterd en natuurlijk van kleur voor een maximale smaakervaring.
Deze keer neemt het merk ons mee naar Jamaica voor de ontdekking van een zeer oude VSOP-rum. Deze creatie van de Worthy Park-distilleerderij heeft 4 jaar gerijpt in Bourbon-vaten en werd vervolgens naar de Cognac-regio vervoerd voor een extra rijping van zes maanden in de kelders van het merk in Chevanceaux. Deze cuvée heeft dus een dubbele rijping ondergaan, eerst in een tropisch klimaat en daarna in een continentaal klimaat.
Deze eenvoudige en heerlijke bereiding mengt de fruitige en zure aroma's van passievrucht met de bloemige noten van hibiscus in een perfect evenwicht. Een echt topproduct!