Merlet C² Koffie & Cognac combineert de knowhow van de familie Merlet als zowel likeurmakers als distilleerders en benadrukt twee klassieke "na-diner" favorieten. Merlet werkte samen met een brander uit hun regio, Merling in La Rochelle, om de herkomst en variëteit van de koffie (Braziliaanse Arabica) te selecteren en om direct te werken met vers gebrande koffiebonen.
PROEFNOTITIES:
KLEUR: Intens en diep bruin.
NEUS: De neus is krachtig en begint met tonen van warme koffie, geroosterde "toast" aroma's en vanille. De cognac volgt en vult het aromatische palet subtiel aan.
SMAAK: De smaak is rond en zacht met een zeer mooie lengte. Smaken van koffie, specerijen en vanille zijn goed aanwezig, versterkt door een vleugje cacao. De combinatie van cognac en koffielikeur onthult een perfecte harmonie.
Datasheet
Specifieke referenties
PROEFNOTITIES : NEUS: De neus opent met kruidige en houtachtige geuren, gedomineerd door sandelhout. Deze rijke en diepe aroma's nodigen uit tot een veelbelovende zintuiglijke ontdekking. SMAAK : In de mond mengen vanille- en steenvruchtensmaken zich harmonieus, waardoor een zeer soepele textuur ontstaat. Subtiele kruiden versterken het geheel en voegen een heerlijke complexiteit toe. AFDRONK : De afdronk is lang en verleidelijk, gekenmerkt door tonen van rode vruchten die bloeien, gevolgd door delicate hints van vanille. Deze laatste zoete adem laat een blijvende en aangename indruk achter.
De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap wordt meteen uitgegist tot cider die wordt gedistilleerd. De dubbele distillatie vindt 6 maanden na de gisting plaats. De eerste distillatie geeft de "petite eau" van 30% van het volume en het is de tweede distillatie, die van de "petite eau" die de Calvados oplevert.
Rijping: Minimaal twee jaar. In geroosterde eiken vaten van 400 liter, waarvan 50% nieuw.
PROEFNOTITIES
KLEUR Zacht amber met een lichte gele zweem.
NEUS Zacht, zeer aromatisch met een vleugje honing en citroen op de voorgrond.
SMAAK Zoet in aanzet met een aangename fruitigheid en een lange, zachte afdronk. Licht maar complex, zacht maar uitdagend.
Tomatin 12 Jaar Oud is een uitzonderlijke single malt, die de perfecte harmonie belichaamt tussen zachtheid en complexiteit.
Gerijpt in traditionele Schotse whiskyvaten, ex-Bourbon, en afgerond in Oloroso Sherry vaten, biedt deze Highland whisky een rijke en zijdezachte proefervaring.
Afkomstig uit het kristalheldere water van Alt-na-Frith, toont deze delicate en uitgebalanceerde malt het ambachtelijke vakmanschap van de Tomatin distilleerderij, opgericht in 1897.
De gerijpte Canteiro Madeira-vaten, afkomstig van de Afrikaanse kust en die versterkte Madeira-wijn hebben bevat, nemen intense aroma's en smaken op en geven deze door, gevormd door de hitte en het tropische klimaat van hun oorsprongsgebied.
In deze reeks zijn de hand en ervaring van de wijnmaker onmisbaar om bijzondere aandacht te schenken aan deze wijnstokken uit de biologische wijnbouw, die uiteindelijk een Armagnac van zeldzame puurheid en opwindende rijkdom zullen voortbrengen. Een terugkeer naar de oorsprong, naar het begin, waar de wijnstokken in Armagnac de grillen van de natuur accepteerden.