Monovariëteit rum 100% zwarte suikerriet, een exclusieve variëteit van de Bologne distilleerderij. Deze oude variëteit, tegenwoordig vergeten door distilleerders vanwege de lage opbrengst, wordt door Bologne gekoesterd om zijn uitzonderlijke aromatische potentieel. Het drukt een "concentraat" van suikerriet uit. 12 maanden gerijpt in roestvrijstalen vaten.
PROEFNOTITIES :
NEUS: Zacht, met een grote aromatische complexiteit, zeer harmonieus. Bijzonder rijk. De eerste geur is empyreumatisch en exotisch (suikerriet, mango, passievrucht). Vervolgens wordt hij ondersteund door de zuurheid van citrusvruchten (limoen, sinaasappel) en ontwikkelt hij zich naar witte bloemen.
SMAAK: Zoet, evenwichtig. Het verse suikerriet wordt buitengewoon goed weergegeven en wordt zijn pure essentie. Het middenpalet is geconcentreerd, weelderig, uitbundig en barst van de heerlijke vruchten: banaan, ananas, mango, peer, terwijl citrusvruchten sterk aanwezig blijven.
AFDRONK: Lang en zacht kruidig (gember), en blijft verrassen met zijn authenticiteit en diepte. Uitzonderlijke persistentie. De retro-olfactie is floraal, indrukwekkend verfijnd en aanhoudend.
Datasheet
Specifieke referenties
Ontdek de Yamazakura Blended, een echte parel van de Sasanokawa Shuzo-distilleerderij.
Deze Japanse whisky belichaamt perfect de kunst van het blenden met een verfijning en complexiteit die de meest veeleisende kenners zullen bekoren.
De naam "Yamazakura," die "Yama" (berg) en "Sakura" (kersenbloesem) combineert, roept al de vergankelijke en majestueuze schoonheid van Japanse landschappen op.
Gerijpt in bourbonvaten, valt deze blend van vier malt- en graanwhisky's op door zijn perfecte balans en betoverende aroma's.
De Double Barrel Irish Whiskey van Glendalough begint zijn rijpingsproces in met vlammen verkoolde Amerikaanse eiken ex-bourbonvaten. Hij wordt afgerond in Oloroso-vaten uit Montilla, een klein stadje gelegen in de glooiende heuvels van het Spaanse platteland. Glendalough koos de bodega, de vloeistof, de vaten en de kuiper in deze regio van Spanje om een gevoel van terroir te bieden, gevangen in de vloeistof wanneer we onze whiskey in deze langzaam geroosterde vaten plaatsen om te rijpen. Deze speciaal geselecteerde vaten, gecombineerd met een deskundige afwerking, geven een rijke en complexe smaak aan onze Double Barrel Irish Whiskey.
La Fée Parisienne wordt vervaardigd volgens een 19e-eeuws recept met negen verschillende kruiden, waaronder grote absint, venkel, citroenmelisse, anijs, munt en koriander.
Met de hand vervaardigd op het eiland Wight sinds 2014 met tien ethisch verkregen planten, biedt Mermaid Gin een zachte maar complexe mix van verse biologische citroenschil en paradijszaad, met een vleugje zeelucht van geurige en wilde rotszeekraal. Een verfrissende en verkwikkende drank, voor vrije geesten. Mermaid Gin won een gouden medaille op de San Francisco World Spirits Competition 2025 (SFWSC)
Sortilège Crème d’érable combineert Canadese whisky met heerlijke Quebecse ahornsiroop, alles verfijnd met een vleugje room, voor een aangename zoetheid en een voortreffelijke smaakcombinatie.
Vijftien jaar rijping in Amerikaans eiken en Spaans eiken vaten hebben deze gedurfde whisky in staat gesteld de rijke, natuurlijke elementen van Speyside te omarmen.