Emblematisch en uniek, waarbij lange fermentatie van melasse wordt gecombineerd met distillatie in een Savalle koperen kolom. Gebotteld in 2023.
PROEFNOTITIES
NEUS: Het aromatische tegenhanger van de bovenstaande Lontan, maar met minder uitgesproken aromatische kracht. Het fruitige is minder expressief. Pekel en olijf zijn aanwezig.
SMAAK: Een mooie harmonie met de neus.
AFDRONK: Een krachtige en aromatische TRAD met het karakter van een GA.
Datasheet
Specifieke referenties
Deze blend met zeer weinig houtinvloed, vertoont een overwicht aan fruitige aroma's.
PROEFNOTITIES
NEUS: Aroma’s van pittige limoen, vanille en havervlokken.
SMAAK: Toetsen van tropische ananas en scherpe sinaasappelschil.
AFDRONK: Romig.
De LONGUETEAU 62° agricole witte rum belichaamt de durf van de familie Longueteau, bekend om het creëren van uitzonderlijke producten. De LONGUETEAU 62° is ons product dat het dichtst bij het "hart van de distillatie" ligt, waardoor het een echte nectar is. Met een ongeëvenaarde kwaliteit onderscheidt deze rum zich op natuurlijke wijze. Hij wordt het best gekoeld als digestief genoten.
Om alle delicate aroma's van vlierbloesem te extraheren, volgt de productie van Merlet's Efferlet een nauwkeurig proces. Eerst worden de bloemen warm in water getrokken; zodra de kruidenthee is afgekoeld, wordt ze gestabiliseerd met fijne alcohol. Daarna volgt een mengsel met fruitinfusies (peer en lychee gemacereerd in fijne alcohol).