• Nieuw

GlenAllachie Oloroso Puncheon 10 Y - 2014 803475

Deze zeldzame en unieke Single Cask, afkomstig uit vat #803475, komt van een Oloroso Puncheon en heeft 10 jaar gerijpt in de magazijnen van de GlenAllachie-distilleerderij.
Elk vat wordt met uiterste zorg gevolgd om de essentie van de inhoud op het moment van bottelen vast te leggen en te versterken.
Niet gekleurd en niet koud gefilterd, behoudt deze whisky al zijn authenticiteit en natuurlijke complexiteit.
Deze vatsterkte whisky op 62,2% alc./vol. onthult het perfecte huwelijk tussen de met Sherry doordrenkte Spaanse eik en het distillaat.
Dit type whisky, direct uit het vat gebotteld, biedt een ruwe intensiteit en een rijkdom aan aroma's en smaken die alleen onverdunde sterke dranken kunnen onthullen.

PROEFNOTITIES

NEUS: De neus wordt gekenmerkt door een rijke en warme complexiteit. Het onthult aroma's van gedroogde rode bessen, vermengd met de verleidelijke zoetheid van mokka en heidehoning. Kruidige tonen van kaneel en nootmuskaat zorgen voor een vleugje warmte, terwijl helderdere accenten van sinaasappelschil en maraschino-kersen dit complexe en uitnodigende boeket compleet maken.

SMAAK : In de mond is de textuur weelderig, bijna fluweelachtig, ondanks het hoge alcoholgehalte. De smaken ontvouwen zich geleidelijk, te beginnen met cacao en wintertruffel, verrijkt door de verleiding van red velvet cake. In het midden van de mond zorgen lichtere en zoetere tonen van honingraat en gekruide sinaasappel voor een evenwicht met de kracht. Tot slot verschijnen boterkaramel en gember subtiel, wat een complexe en langdurige finale toevoegt.

AFDRONK : De afdronk is lang, verwarmend, met een vleugje toffee en resterende tonen van gember die zachtjes de tong prikkelen, wat uitnodigt tot nog een slok om de vele facetten opnieuw te ontdekken. Het evenwicht tussen specerijen, gedroogd fruit en houttonen zorgt voor een opmerkelijke persistentie in de mond.

MH3695

Datasheet

Land
Schotland
Age
10Y
Volume
0.7
Merk
GlenAllachie
Alcoholgraad
62.2

Specifieke referenties

chat Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.