• Nieuw

GlenAllachie PX Puncheon 14 Y - 2009 804307

Dit uitzonderlijke Single Cask, 14 jaar gerijpt in een PX Puncheon, is een ware parel die de essentie van rijping in een enkel vat belichaamt.
Zorgvuldig geselecteerd, weerspiegelt deze whisky van 60,3 % alc./vol. het nauwgezette proces dat zorgt voor een perfecte rijping in onze kelders.
Deze Single Cask wordt gebotteld zonder koude filtratie en zonder toegevoegde kleurstoffen, wat een pure ervaring garandeert die trouw is aan zijn oorsprong.

PROEFNOTITIES

NEUS: Bij het openen onthult de neus tonen van gekonfijte gember die perfect samengaan met accenten van mokka en gekarameliseerde honing. Een boeiend boeket van melasse en gekonfijte kersen ontwikkelt zich met hints van chocolade-omhulde rozijnen, wat een aromatische intensiteit biedt die doet denken aan weelderig gebak en rijke likeuren.

SMAAK: In de mond onthult deze whisky een explosie van zoete en kruidige smaken. De eerste sensatie is die van rijke chocolade en heidehoning, onmiddellijk gevolgd door met melasse doordrenkte kersen en een vleugje kaneel. De textuur is zowel fluweelzacht als krachtig, gekenmerkt door een betoverende complexiteit. Tonen van gekruide sinaasappel en karamel komen halverwege naar voren, voordat ze plaats maken voor een laatste hint van gemberkoekjes die warmte en diepte brengen.

AFDRONK: De afdronk is lang, aanhoudend en warm. De kruiden vermengen zich met gekonfijte citrusvruchten, wat een blijvende indruk achterlaat van donkere chocolade en licht gekarameliseerde gedroogde vruchten.

MH3694

Datasheet

Land
Schotland
Age
14Y
Volume
0.7
Merk
GlenAllachie
Alcoholgraad
60.3

Specifieke referenties

chat Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.