Deze 16 jaar oude Barbados-rum, afkomstig uit een blend van Pot Still en Column bij Foursquare, werd gedistilleerd op 30 november 2005 en zorgvuldig gebotteld door Duncan Taylor voor de Quarterdeck-serie. Slechts 323 flessen werden geproduceerd op 17 februari 2022.
PROEFNOTITIES:
NEUS: Rijke aroma's van melasse, karamel, aardbeienjam en appeltaart.
SMAAK: Zoete tonen van kaneel, kers, drop en een vleugje kauwgom.
AFDRONK: Een aanhoudende, houtachtige afdronk met een subtiel peperige toets.
Datasheet
Specifieke referenties
Foursquare Sixty Six 12 Y is een uitzonderlijke rum vervaardigd door de prestigieuze familie Seale, meesterdistilleerders van Barbados sinds vijf generaties.
Deze rum symboliseert de onafhankelijkheid van het eiland en eert 1966 met een fles versierd met het wapenschild en het nationale motto "Trots en Industrie."
Gedistilleerd bij de Foursquare Rum Distillery, is deze rum een levendig eerbetoon aan het unieke terroir van Barbados, waar de passaatwinden en het milde klimaat een uitzonderlijke rijping bevorderen.
Speciaal geselecteerd door Billy Walker, gelimiteerde editie (2.000 kisten), gerijpt in Bourbon-vaten en secundair gerijpt in vaten uit de Douro-vallei, gerijpt in Speyside, niet koud gefilterd en zonder toegevoegde kleurstoffen. Gelegen in het hart van Portugal is de Douro-vallei een van de oudste beschermde wijnregio's ter wereld, opgericht in 1756. Met de hoogste classificatie van wijnen in het land als Denominação de Origem Controlada (DOC), is deze historische regio een belangrijke producent van robuuste en karaktervolle rode wijnen. Factoren zoals de eikensoort, het toastniveau en de kuiperij van het vat laten elk een unieke stempel achter op de rustende spirit.
Yerba-matethee is een iconische drank in Argentinië, en daarom wilden we het opnemen in onze Gran Chaco Argentina rum. Voor deze versie van de rum lieten we ons inspireren door de natuur en de weelderige landschappen van Argentinië. De patronen op onze fles volgen het pad van de natuur, het hart en de bron van onze productie: van de aarde, waar de rijke flora van de Gran Chaco geworteld is, tot aan de hemel. Het ontwerp roept ook sereniteit en de roep van de nacht op: door het diepe blauw van de fles weerspiegelt het de zon die achter de bergen ondergaat en de fasen van de maan en de zon.
El Dorado Single Still Enmore Rum wordt geproduceerd uit de originele continue houten Coffey-still, EHP, die voor het eerst werd gebouwd op het Enmore-landgoed in 1880. Deze still is vernoemd naar de eerste eigenaar van de Enmore-suikerplantage, Edward Henry Porter, en is gebaseerd op het oorspronkelijke concept van de uitvinder, de Ier Aeneas Coffey. Toen het landgoed in 1990 werd gesloten, werd deze still overgebracht naar het Diamond Estate. Het is vandaag de dag de laatste operationele houten still ter wereld. El Dorado Single Still Enmore Rum heeft 12 jaar gerijpt in eikenhouten vaten.